Circus Oz

Circus Oz ble satt sammen i Melbourne i Australia i 1978. Sirkuset har hatt spektakulære forestillinger og opptrådd både nasjonalt og internasjonalt. De har hatt forestillinger i 27 land, strukket over fem kontinenter. Circus Oz er et menneskelig sirkus, og du vil derfor ikke finne dyr på dette sirkuset slik du gjerne forbinder med tradisjonelle sirkus. Sirkuset er derimot spekket med live musikk, fantastiske stunts og en god dose humor.

Sirkuset inneholder ikke dyr, men her er det ingenting som mangler. Du vil derfor gå ut av sirkusteltet med et smil om munnen og føle den skikkelige sirkus-stemningen der det dunster av sukkerspinn, popkorn og andre søtsaker. Sirkuset har også sterk tro på medmenneskelighet, mangfold og godhet. Sirkuset er derfor svært opptatt av veldedighet, og har samlet inn over 4,5 millioner kroner til urbefolkninger, flyktninger og asylsøkere. Her får du ikke bare en fantastisk opplevelse både innenfor og utenfor teltet, men du vil samtidig støtte en god sak, slik at Circus Oz kan fortsette sitt arbeid mot urettferdighet i verden. Forestillingene passer for mennesker i alle aldre. Sirkuset tilbyr også opplæring i akrobatikk!

Et annerledes sirkus

Noe av det som gjør opptredenene så involverende, merkelig nok, er mangelen på seter. Publikum blir samlet rundt plassen til å svinge seg med i forskjellige handlinger, og alt fører til en uformell atmosfære som umiddelbart skaper en følelse av felleskap. Mangelen på seter løser også problemet med at barna ikke kan se, her kan barna bare gå fram slik at de får med seg alt. Den siste delen av showet innebærer en taubro som spenner seg fra den ene siden til den andre siden av teltet. Dette uvanlige og skreddersydde nummeret forvandles til noe som ligner en hinderløype i luften, der alle akrobatene samles for å utføre ulike former for samarbeid, akrobatikk og balansering. Når hele rollebesetningen av sirkusartister og musikere avslutter det siste nummeret, er som oftest hele publikum på beina, dansende og fulle av jubel. Dette er en stemning du sannsynligvis ikke har opplevd på noe annet sirkus, da denne stemningen er noe helt unikt. Følelsen du sitter igjen med kan for noen assosieres med stemningen du oppnår på festivaler. Noen av de mest kjente artistene fra dette sirkuset er:

 • Alex Weibel Weibel
 • Annalize Moore
 • Jon Bonaventura
 • Tara Silcock
 • Lachlan Sukroo
 • Dylan Singh

Godt oppsummert er Circus Oz et sirkus utenom det vanlige. Det er et spektakulært sirkus, men den største gleden ligger i hvor sømløst sirkuset blir laget til med karakterfulle scener. Kvaliteten og oppfinnsomheten til individuelle scener, så vel som balanse, atletiske krumspring og nåden som vises, vil glede deg stort og gi deg gåsehud på armene og uforglemmelige minner. Circus Oz er et annerledes sirkus, og det er som nevnt et sirkus uten dyr og manglende sitteplasser.

Dette sirkuset er likevel spekket med så mye annet, så du vil ikke tenke over at noe som du som oftest finner på sirkus, ikke er der. Her har du i tillegg til alt annet, flere muligheter til å lære akrobatikk fra erfarne trenere fra sirkuset – dersom det skulle være av interesse. Enda en positiv ting med dette sirkuset er at de også har sterk tro på medmenneskelighet og driver med veldedighet. Atmosfæren i sirkusteltet gjenspeiler dette, du vil virkelig føle et samhold og hele sirkuset gir en følelse av en stor fest. Her kan både store og små få en lykkefølelse i magen. Kort oppsummert:

 • Dyrefritt sirkus
 • Manglende sitteplasser – alle står oppreist
 • Driver med veldedighet
 • Tilbyr opplæring i akrobatikk
 • Spektakulære stunts
 • Unik stemning