Circus Vargas: et av verdens flotteste sirkus

I den store deler av USA kan du se et av verdens største sirkus på turne: Circus Vargas. Circus Vargas sine akrobater og flyvende trapezer er i en klasse for seg og leverer alltid et forrykende show til sitt publikum. Dette er et sirkus utenom det vanlige som du ikke bør gå glipp av. I tillegg til et flott og variert show, får barn i publikum mulighet til å lære seg noen sirkustriks. De kan lære seg å sjonglere og balansekunst, og etterpå kan hele familien møte artistene.

Sirkuslegende Clifford E. Vargas.

Sirkuset ble startet i 1969 av legenden Clifford E. Vargas, som helt fra barndommen av hadde vært fascinert av magien og spenningen han følte i sirkusteltet. Clifford sin karriere i sirkusbransjen begynte som billettselger og dørvakt før han senere sparte opp nok penger til å kjøpe sitt eget sirkus. I begynnelsen var dette bare et lite sirkus, men under ledelse av Vargas vokste det raskt til å bli et av de største i bransjen. Da Ringling Bros. & Barnum and Bailey Circus stengte, fikk de muligheten til å begynne å turnere i hele landet.

En sirkushistorie

Vi kjenner til sirkuset så langt tilbake som det gamle Romerriket, og på denne tiden foregikk sirkuset på en avlang stadion med bane for vognkjørsel og kappløp. Etter hvert utviklet sirkuset seg til og omfatte storslåtte rikt utsmykkede anlegg, som ble en arena for folkeopptog, kampleker og andre folkeforlystelser. I vår moderne tid er det fleste sirkus omreisende, og sirkus foregår oftest i store sirkustelt med en manesje i midten. Moderne sirkus er gjerne en forestilling med akrobater, klover og dyr. Men de siste årene har mange sirkus gått bort i fra å bruke dyr i sine forestillinger.

Dyr i manesjen

Tradisjonelt sett har bruk av dyr i sirkusforestillinger vært en del av hovedattraksjonen og inntektskilden til sirkusene. Alt fra hunder til mer eksotiske dyr som bjørner og elefanter har blitt trent opp til å gjøre spektakulære oppvisninger for publikum. Med mer bevissthet på dyrevelferd og et visst press fra publikum har derimot flere og flere valgt å kutte ut bruk av dyr i sine forestillinger. Circus Vargas sluttet med dyr i sine show allerede i 2011, og alle dyreelskere der ute kan derfor gå på Circus Vargas med godt samvittighet.

En magisk verden.

Selv om Circus Vargas ikke lengre kan skilte med eksotiske dyr i repertoaret leverer de med sine akrobater og våghalser show som får selv de stoiske av oss til å sitte helt på kanten av stolen. Nivået på akrobatikken, samt sirkusets bruk av gjennomgående tema gjør hver forestilling til en magisk reise for publikum. Her er ingenting overlatt til tilfeldigheter. Alt fra kostymer, scenen, lys, lyd og selv de minste detaljer er i tråd med temaet for forestillingen. Så for deg som publikum er Circus Vargas teltet som å entre en helt annen spennende verden.

Sirkus i framtiden

Sirkus har endret seg mye fra det gamle Romerriket til i dag, og med et mer og mer opplyst og kravstort publikum er sirkusene nødt til å være innovative for å fortsatt være med i gamet. I fremtiden vil kanskje en sirkusforestilling være helt annerledes enn det er i dag. Kanskje blir du underholdt av virtuelle klovner og elefanter neste gang sirkuset kommer på besøk. For selv om hva vi underholdes av endres fort i våre dager, er menneskets behov for å samles og bli underholdt ikke noe som kommer til å forsvinne.