Historien

Sirkuset ble startet i 1986 i Wales av Richie Turner, Tom Rack, Pete Gregory, Ali Williams og Dave ld. Flere av grunnleggerne hadde allerede hatt oppvisninger i flere år før NoFit Circus ble startet, og det hele startet med gjøgle trening på Rubicon verdenskjent. Balls Up gjøgle klubb ble startet og de holdt flere oppvisninger. Etter å hatt forestilling på Queen Street i Cardiff bestemte fem av de seg for å starte NoFit Circus. Det var begynnelsen på et suksessfullt sirkus som fortsatt den dag i dag er kjent over hele verden.

En suksess

NoFit Circus har gjort en stor variasjon av forestillinger og har utdanningsprogram for de som ønsker å bli sirkusartister profesjonelt eller som hobby. De holder forestillinger både lokalt og rundt hele i verden. De siste 10 årene har de reist til 19 forskjellige land, holdt forestilling for over 460 000 mennesker totalt og i tillegg mottatt flere priser. NoFit Circus er i dag Storbritannias ledende sirkus selskap og er kjent for å være veldig profesjonelle. Historien har så langt vært en suksesshistorie i over 30 år og det ser ut til at suksessen fortsetter.

Et samhold som gjør den store forskjellen

Det er ikke mange sirkus som har en historie på 30 år og fortsatt er en av de største sirkusene i verden. NoFit Circus sine ansatte har et helt spesielt samhold og selskapet sier at de er «vanlige mennesker som gjør det ekstraordinære». De ansatte bor sammen, spiser sammen, arbeider sammen og holder sammen i alle situasjoner. Det blir et tett samhold når arbeidet krever mye reising og de bor sammen ofte på begrenset plass. NoFit Circus mener det gode samholdet gjør at de ansatte gir alt i sitt arbeid.

Et moderne Sirkus

NoFit Circus er et såkalt moderne sirkus som er en tradisjon som kom på 1970 tallet. Du kan se på det som et klassisk sirkus kombinert med teater. Opprinnelsen er den samme for begge typer sirkus, men det er en del forskjeller som skiller de to sirkus tradisjonene. NoFit Circus kombinerer live musikk, dans, design, tekst og film sammen med klassiske sirkus tradisjoner. De fleste moderne sirkus bruker ikke dyr og det gjelder også for NoFit Circus. Tilbakemeldinger fra publikum i alle aldersgrupper viser at denne type forestillinger er den rette veien å fortsette.

Forestillinger

NoFit Circus har holdt forestillinger helt siden 1986, forestillingene har foregått i alt fra telt til varehus. Den første store forestillingen som ble holdt var «Immortal» og ble omtalt som en forestilling som ikke bare feirer menneskekroppen, men også menneskesjelen. Andre kjente store forestillinger opp gjennom årene er blant annet Tabu, Bianco og Noodles. Forestillingene forteller ulike historier og hver av de er unike på hver sin måte. Noen av forestillinger som er satt opp for 2019 er Block og Lexicon, som skal holdes i Storbritannia, Tyskland og Spania.

Sirkuset for alle

Forestillingene er populære og får mange gode tilbakemeldinger. De beskriver forestillingene som unike, høy kvalitet, profesjonell, underholdende og spennende. NoFit Circus har en lang historie og mye erfaring som gjør at publikum får en opplevelse som de sent vil glemme. Sirkuset er mest kjent for sine forestillinger som de holder rundt om i verden, litt mindre kjent er at de holder kurs, har utdanning og arrangerer ulike tilstelninger. Et av prosjektene er et utviklingsprogram for sirkusartister og lærere. Populære forestillinger, samhold og ulike prosjekt gjør at NoFit Circus har en lys fremtid.